duminică, 27 mai 2007

Exerciţiu de fericire - despre zborul susţinut moral

Am să vă povestesc azi cum se poate face o conexiune între două lucruri care în aparenţă nu au nici o legătură.
Primul e refrenul unui cîntec interpretat de Ţapinarii - "Sunt fericit". Versurile refrenului spun cam aşa:"Fericirea e-un lucru mărunt,/ E o aripă care vibrează,/ Fericirea e-un lucru mic,/ Un pitic ce dansează".
Concluziile acestui refren sunt că fericirea se obţine uşor (de exemplu, dacă imaginează-ţi doar că zbori) şi că o poţi găsi acolo unde nu credeai că poate exista vreodată (în refren se vorbeşte de dansul erotic, aş comenta eu, al unui pitic).
Al doilea element la care fac referire este filmul Titanic. Din acest film eu am rămas cu o singură amintire care să-mi inducă o stare de fericire: imaginea actriţei principale, Kate Winslet, stînd la prora vasului, cu mîinile desfăcute, sprijinită din spate de Leonardo DiCaprio.
Desigur legătura dintre cele două lucruri o reprezintă zborul, ca o modalitate de accedere spre fericire. Însă nu poţi zbura decît dacă ai un sprijin, decît dacă ai pe cineva în care ai încredere lăsîndu-l să facă ce vrea din tine (pentru că oricum ştii că va fi bine), decît dacă există o persoană care îţi injectează zilnic în vene 3, 100 sau 500 ml de încredere, de romantism sau de adrenalină, decît dacă există cineva care te face să plîngi gîndindu-te că e prea frumos.
Deci, nu "fuma" să găseşti fericirea de una singură, ci caută pe cineva, să cunoşti fericirea în doi.
P.S.: Dar piticul ce rol are în toată această poveste? Piticul îţi reaminteşte că nu ai mai fost de mult fericită.

Un comentariu:

Ionela-Cristina spunea...

Piticul mie mi-a zis ca zilnic sint fericita, doar ca uneori uit sa-mi dau seama. Despre zbor... Ii multumesc Lui pentru cei pe care mi i-a trimis sa-mi fie sprijin. Si pentru faptul ca si eu pot sprijini la rindul meu. Sint cele mai mari daruri.